Nazorg

NAZORG TATTOO

Wij van Ink2ition kunnen helaas geen aansprakelijkheid aanvaarden voor het optreden van infecties, uitvloeien van inkt, schade aan kleding, problemen in de geneesperiode of enig ander letsel na het zetten van de tatoeage. Uiteraard wordt door ons zorggedragen voor zodanige omstandigheden in onze praktijkruimte dat infectiegevaar zo klein mogelijk wordt gehouden. Het is echter aan u zorg te dragen voor een goede nazorg en verzorging van de tattoo. Raadpleeg bij iedere infectie in elk geval een arts of Ink2ition. Wij zetten tatoeages vanaf 16 jaar (onder de 18 is een ouder verplicht.) en ouder en werken volgens de richtlijnen van de GGD.

 

Nazorg Tattoo: Vraag naar onze voorwaarden.

De tatoeage is net gezet, het verband kunt u minimaal 3 uurtjes. laten zitten. Mocht u langer onderweg zijn is dit geen enkel probleem, u kunt het verband langer laten zitten.
Was altijd uw handen met een desinfecterende zeep voor u aan de tatoeage komt.
Als u het verband eraf haalt, moet u de tatoeage met wat lauw water wassen en voorzichtig droogdeppen. U hoeft de tatoeage niet meer af te dekken met een verband.
U kunt tegen betaling een tatoe balm kopen bij ons op de zaak (vegan).
Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon ® of Betadine ® op de wond.
Gebruik ongeparfumeerde zeep of medical zeep tijdens het douchen. Voor het slapen gaan moet u ook wat zalf aanbrengen.
Vergeet niet, een tatoeage is een schaafwond en moet ook zo behandeld worden. Er komen wat korstjes op de tatoeage die 2 tot 3 weken kunnen blijven zitten. Krabbel er niet aan!
De eerste avond zou de tatoeage eventueel kunnen afgeven, dit is volstrekt normaal. Houdt daar rekening mee en draag een schoon T-shirt.
U dient extra oplettend te zijn als u werkt met voedselwaren, dit i.v.m. bacteriën. Let u er dan vooral op dat u met schone handen aan de tatoeage zit en schone kleren draagt.
Ook met dieren dient u hier rekening mee te houden.
Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater).
De eerste 4 weken moet u de tatoeage afdekken als u in de zon gaat.
In de zomer moet u de tatoeage zeker 2 tot 3 weken goed insmeren met een zonnebrand crème mocht u toch de zon in gaan.
Let op dat u geen wollen kleding direct op uw tatoeage draagt na het zetten; er kunnen hierdoor haartjes in de tatoeage gaan kleven.
De tatoeage ziet er na 3 weken al goed genezen uit, maar houdt er rekening mee, dat het 2 maanden duurt voordat de huid helemaal hersteld is. Mocht het toch gebeuren, dat uw tatoeage bijgekleurd moet worden (wat door verschillende factoren kan gebeuren), dan kunt u altijd kosteloos op donderdag terecht BINNEN 3 maanden voor controle, indien u zich aan de voorschriften heeft gehouden. Na 3 maanden tegen betaling.
Eventuele wijzigingen/aanvullingen door de GGD, worden u mondeling medegedeeld.
Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering van de wond of pijn altijd contact op met de huisarts of Ink2ition.

EXTRA AANDACHT VERZORGING TATTOO

Grote voet-enkel-pols tatoeages kunnen de dagen na het tatoeëren opzwellen en beurs raken. U dient bij thuiskomst (indien dit zichtbaar is) de tatoeage koud te houden (afspoelen onder de koude kraan) en omhoog te houden. In de periode dat de tatoeage opgezwollen is, dient u er geen zalf op te smeren omdat de wond niet afgesloten mag worden. Zodoende kan de zwelling slinken.

Wij tatoeëren vanaf 16 jaar en tot en met 18 jaar is een verzorger verplicht toestemming te geven. Bij twijfel kunnen wij u om een legitimatiebewijs vragen.

TOT SLOT

Een tatoeage kan alleen goed genezen als u hygiënisch op uw lichaam bent.
Als u vragen of een probleem heeft m.b.t. nazorg tattoo, komt u dan even langs op de zaak of e-mail ons.